Eko kamp

Eko kampKod nas je udomaćen održivi eko turizam

Usmjerenje ka održivosti Kampa Koren, jedna je od našim glavnih karakteristika i temeljna obaveza prema prirodi i gostima. Sve je u kampu uređeno misleći na prirodu, sigurnost i očuvanje prirodnih izvora. Ujedno nastojimo ponuditi čim više proizvoda iz lokalne ekološke proizvodnje na policama naše trgovine.

Eko proizvodi

U trgovini koja posluje u okviru kampa, uvijek ima na izboru svježeg sezonskog voća i povrća sa ekoloških domaćinstava kao i drugih lokalnih specijaliteta kao što su: sir, autohtoni slovenski med, suhomesnati proizvodi ljekovito i aromatično bilje. U kampu smo uredili nasade aromatičnog bilja koje gosti mogu besplatno ubrati za svoju juhu, rižoto ili ribu na žaru.

Eko kampEko tratinčica

Kamp Koren je prvi slovenski kamp, koji je 2011 godine ispunio kriterije za dobivanje europske oznake za ekološki kamp, Eko tratinčica (EU Ecolabel). Zbog dugoročne usmjerenosti ka održivom turizmu i ekološke osviještenosti, sa pridobivanjem navedenog certifikata nismo imali problema.

Svjesni smo da je priroda izvor našeg života, zato se prema njoj odnosimo s poštovanjem. Vodimo računa da koristimo što više povratne ambalaže. Energiju za zagrijavanje vode dobivamo iz obnovljivih izvora (sunčani kolektori), štedimo vodu, za zalijevanje biljaka koristimo kišnicu, umjesto za okoliš štetnih sredstava za čišćenje mi koristimo ona razgradiva (npr. ocat), selektiramo otpad i isto očekujemo od svojih gostiju.

 

Eko kamp