Predstavljanje

Drugi dom za suvremene ljubitelje autentičnih doživljaja

Kamp Koren Kobarid je drugi dom za suvremene ljubitelje autentičnih doživljaja. Smješten je na lijevom brijegu rijeke Soče, nedaleko od Kobarida, gdje smaragdna Soča izbija iz uskog tjesnaca pa usporava po predivnom bijelom šljunku prije nego zavijuga po dolini rijeke Soče.

 

Možda ćete doći ovdje po svoju dozu adrenalina, koja Vas čeka visoko na nebu, na divljim brzicama rijeke odnosno na prirodnim stijenama za penjanje ili Vam jednostavno više znači sami mir netaknute prirode, kojeg ćete se nauživati na pješačkim  i biciklističkim turama ili na mušičarskom ribolovu...

 

K nama možete pobjeći od svakodnevne žurbe i od ljetne zagušljivosti gradskog betona.... Kamp Koren Kobarid nudi i u najvrućim danima ugodno osvježenje kao i brojne mogućnosti za aktivnim provođenjem slobodnog vremena za velike i male.

 

U neposrednoj blizini kampa rijeka Soča je izgradila kratak ali slikovit kanjon. Tu je predivan soški šljunak, slapovi potoka Kozjak i obnovljena linija fronte iz 1. Svjetskog rata. Nedaleko, u Kobaridu, možete posjetiti Muzej 1. Svjetskog rata, koji slovi kao jedan od najboljih muzeja u Europi.


Kamp Koren je kao prvi slovenski kamp, nositelj Eko tratinčice odnosno oznake EU Ecolabel - europskog certifikata za održivi eko turizam.
Rijeka Soča izvire u srcu Julijskih Alpa i u gornjem toku je jedna između pet prirodno najočuvanijih alpskih rijeka.

 

 

Zašto Kamp Koren Kobarid?

Poštivanje prirode i drugih ljudi su vrijednosti koje u Kamp Korenu slijedimo već od samog njegovog nastanka. Kada smo 1991 godine uredili kamp na terasama nad lijevim brijegom Soče, turisti u tom dijelu Soške doline su bili poprilično rijetki kao što su rijetko dolazili i posjetitelji sa šatorima, kajacima ili čak oni sa pomalo čudnim naprtnjačama... Kamp Koren je bio baš kao i mnogi bivši turistički osvajači Soče, pionir na svom području. Bio je prvi kamp na području Kobarida i Tolmina i sve od tada baš on diktira tempo ovoga kraja.


Više od 20 godina tradicije nije nas uspavalo već nas je dodatno potaknulo da neprestano upotpunjujemo našu ponudu. Svake godine pripremimo nešto novo za naše goste i možda u tome leži razlog zašto nam se više od trećine gostiju vraća iznova. Neki od njih dolaze i više puta na godinu jer Soča u proljetnom ruhu nudi potpuno drugačiji doživljaj od one u jesenskom izdanju kada sjaji jesenskim bojama.
Naše poduzetničke ciljeve uvijek ostvarujemo misleći na prirodu i posjetitelja istodobno, želeći mu ponuditi suživot sa prirodom. Svjesni smo da nam priroda daje sve što imamo: život, mudrost, mir, sreću, radost, slobodu, hranu za dušu i tijelo.... Dobivanje europske oznake za eko kamp, Eko tratinčica (EU Ecolabel), bila je logičan korak na putu djelovanja našeg kampa.


Posebno smo ponosni na činjenicu da smo znak Eko tratinčice dobili kao prvi slovenski kamp. Nadamo se da će nam se uskoro pridružiti još neki od slovenskih kampova.
Ponosni smo još i na neke druge nagrade i titule: Prema ocjeni turističkog vodiča CoolCampingEuropa, Kamp Koren spada među 20 najboljih europskih destinacija za ljubitelje prirode i kampiranja. Kao preporučenu destinaciju pronaći ćete nas u najvećem europskom vodiču ADAC, kao i u priznatom britanskom kamping vodiču Alan Rogers gdje su Kamp Koren zbog iznimne kvalitete smještaja u našim drvenim eko kućicama izabrali za Europskog pobjednika smještajnih kapaciteta za 2010 godinu.